logo Kasteel Heeze

Rondleidingen

Een deskundige gids neemt u mee door Kasteel Heeze langs de belangrijkste en indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de prachtige wandtapijten in de grote en kleine salon, het unieke bad in Romeinse stijl en het authentieke interieur van een slaapkamer. Ook zult u kennis maken met de opmerkelijke bouwgeschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van zijn bewoners. De rondleiding duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Het is niet toegestaan om binnen in het kasteel te fotograferen en filmen, ook huisdieren zijn niet toegestaan.

De rondleidingen in het kasteel zijn niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Het rondleidingen seizoen loopt van 1 mei tot en met 30 september.

Op woensdag 22 mei en zondag 16 juni komen de Open rondleidingen te vervallen vanwege gereserveerde evenementen.

Open rondleidingen

Open rondleidingen worden gehouden op woensdagmiddag, aanvang 14.00 uur en zondagmiddag, aanvang 14.00 uur en 15.00 uur. In de maanden juli en augustus zijn er op woensdagmiddag extra rondleidingen, aanvang 15.00 uur.

Voor volwassenen bedraagt de toegangsprijs € 12,00 per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 6,00 per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis. Betalen kan zowel contant als elektronisch.

Reserveren is niet verplicht, de groepsgrootte per rondleiding is echter beperkt. Wilt u er zeker van zijn dat u meekunt met de open rondleiding van uw voorkeur, dan adviseren wij om via info@kasteelheeze.nl te reserveren onder opgave van: datum; tijdstip; naam; woonplaats en aantal volwassenen/kinderen.

Voor extra ingelaste rondleidingen tijdens schoolvakanties en feestdagen verwijzen wij naar de agenda.

 Rondleidingen op afspraak

Buiten de onder 'Open rondleidingen' genoemde tijden zijn er rondleidingen voor groepen op afspraak mogelijk, gedurende het rondleidingen seizoen, met uitzondering van nationale feestdagen. Voor informatie, afspraken of reserveringen kunt u contact opnemen met de beheerder van het kasteel. Telefonisch (040 2261431) of via e-mail info@kasteelheeze.nl

De kosten voor volwassenen bedragen € 10,00 per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar € 5,00 per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis.
Het minimum bedrag voor een rondleiding op afspraak bedraagt € 100,00 per groep. Betalen kan zowel contant als elektronisch.

Een bezoek aan Kasteel Heeze is een indrukwekkende ervaring. U kunt het bezoek aan het kasteel combineren met een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving, waaronder de Herbertusbossen en de bekende Strabrechtse Heide, om vervolgens te genieten van een drankje (en/of hapje) op het terras van Loef gelegen aan het begin van de oprijlaan, naast slijterij De Wijnhoeve.