logo Kasteel Heeze

Rondleidingen

Rondleiding door Kasteel Heeze

Een rondleiding onder leiding van een deskundige gids door Kasteel Heeze neemt u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de prachtige wandtapijten in de grote en kleine salon, het unieke bad in Romeinse stijl en het authentieke interieur van een slaapkamer. Ook zult u kennis maken met de opmerkelijke bouwgeschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van haar bewoners. De rondleiding duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Het is niet toegestaan om binnen in het huis te fotograferen en zijn de rondleidingen in het huis niet geschikt voor bezoekers die erg slecht ter been zijn.

Rondleidingen worden gehouden van 1 mei tot en met 30 september op zondagmiddag om 14.00 uur en 15.00 uur en op woensdagmiddag om 14.00 uur. Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er op woensdagmiddag ook rondleidingen om 15.00 uur.

NB op woensdag 10 juli 2019 zijn er geen rondleidingen in verband met een groot evenement en op zondag 25 augustus 2019 zijn er geen rondleidingen in verband met de Brabantse Dag.

Voor volwassenen bedraagt de toegangsprijs € 10,00 per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 5,00 per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis. De rondleidingen dienen á contact te worden afgerekend. Pinnen is helaas niet mogelijk.

Buiten genoemde tijden zijn rondleidingen voor groepen het hele jaar, met uitzondering van nationale feestdagen, op afspraak mogelijk. Hiertoe dient u met de beheerder contact op te nemen. Telefoonnummer: 040 2261431 of beheerder@kasteelheeze.nl. De kosten voor volwassenen bedragen € 8,00 p.p. (4 t/m 17 jr. € 4,00) met een minimum bedrag voor de privérondleiding van € 96,00 per groep. 

Een bezoek aan Kasteel Heeze is een indrukwekkende ervaring; U kunt het bezoek aan het kasteel combineren met een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving, waaronder de Herbertusbossen en de bekende Strabrechtse Heide om vervolgens uit te rusten in een van de vele cafés die Heeze rijk is.