logo Kasteel Heeze

Rondleidingen

Een deskundige gids neemt u mee door Kasteel Heeze langs de belangrijkste en indrukwekkende bezienswaardigheden, zoals de prachtige wandtapijten in de grote en kleine salon, het unieke bad in Romeinse stijl en het authentieke interieur van een slaapkamer. Ook zult u kennis maken met de opmerkelijke bouwgeschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van zijn bewoners. De rondleiding duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Het is niet toegestaan om binnen in het kasteel te fotograferen en filmen, ook huisdieren zijn niet toegestaan.
De rondleidingen in het kasteel zijn niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn.
Per 28 november heeft iedereen vanaf 13 jaar  voor een bezoek aan het kasteel een coronatoegangsbewijs nodig. Mondkapjes zijn verplicht voor bezoekers als zij zich door de locatie verplaatsen.

Open rondleidingen

Van 1 mei tot en met 30 september worden er open rondleidingen gehouden op woensdagmiddag, aanvang 14.00 uur en zondagmiddag, aanvang 14.00 uur en 15.00 uur. In de maanden juli en augustus zijn er op woensdagmiddag extra rondleidingen, aanvang 15.00 uur.

Voor volwassenen bedraagt de toegangsprijs € 10,00 per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 5,00 per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis.
Betalingen graag contant en gepast, het kasteel beschikt (nog) niet over elektronische PIN-faciliteiten.

Reserveren is niet verplicht, de groepsgrootte per rondleiding is echter beperkt. Wilt u er zeker van zijn dat u meekunt met de open rondleiding van uw voorkeur, dan adviseren wij om via info@kasteelheeze.nl te reserveren onder opgave van: datum; tijdstip; naam; woonplaats en aantal volwassenen/kinderen.

Voor extra ingelaste rondleidingen tijdens schoolvakanties en feestdagen verwijzen wij naar de agenda.

 Rondleidingen op afspraak

Buiten de hierboven genoemde tijden zijn er rondleidingen voor groepen op afspraak mogelijk, gedurende het hele jaar, met uitzondering van nationale feestdagen. Voor informatie, afspraken of reserveringen kunt u contact opnemen met de beheerder van het kasteel. Telefonisch (040 2261431) of via e-mail info@kasteelheeze.nl

De kosten voor volwassenen bedragen € 8,00 per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 4,00 per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis.
Het minimum bedrag voor een rondleiding op afspraak bedraagt € 96,00 per groep.

Rondleidingen zijn in aangepaste vorm mogelijk voor groepen waarvan de deelnemers slecht ter been zijn, beperkt bij het trappenlopen, of afhankelijk van hulpmiddelen zoals rolstoel of rollator. Een deel van het programma, wordt voorafgegaan door een beeldpresentatie voorzien van uitleg door uw gids, die u vervolgens zal rondleiden over de ruimten, verblijven en salons op de begane grond. Deze rondleidingen vinden alleen plaats na reserveringen op afspraak minimaal twee weken van tevoren.

Een bezoek aan Kasteel Heeze is een indrukwekkende ervaring. U kunt het bezoek aan het kasteel combineren met een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving, waaronder de Herbertusbossen en de bekende Strabrechtse Heide, om vervolgens te genieten van een drankje (en/of hapje) op het terras van Brasserie Loef, gelegen aan het begin van de oprijlaan, naast slijterij De Wijnhoeve.