logo Kasteel Heeze

Rondleidingen

Vanwege de huidige overheidsmaatregelen omtrent het COVID-19 virus vinden op beperkte schaal aangepaste rondleidingen plaats.

Zie hier voor de aangepaste corona rondleidingen.

 

Een rondleiding onder leiding van een deskundige gids door Kasteel Heeze neemt u mee langs de belangrijkste bezienswaardigheden: de prachtige wandtapijten in de grote en kleine salon, het unieke bad in Romeinse stijl en het authentieke interieur van een slaapkamer. Ook zult u kennis maken met de opmerkelijke bouwgeschiedenis van het kasteel en de geschiedenis van zijn bewoners. De rondleiding duurt ongeveer een uur en een kwartier.

Het is niet toegestaan om binnen in het kasteel te fotograferen. De rondleidingen in het kasteel zijn niet geschikt voor bezoekers die slecht ter been zijn.

Open rondleidingen

Rondleidingen worden gehouden van 1 mei tot en met 30 september op zondagmiddag om 14.00 uur en 15.00 uur en op woensdagmiddag om 14.00 uur. Van 1 juli tot en met 31 augustus zijn er op woensdagmiddag ook rondleidingen om 15.00 uur. In verband met de Covid-19 maatregelen zijn er in 2021 in ieder geval tot 1 juni geen open rondleidingen. Daarna hangt het af van de dan geldende maatregelen.

Voor volwassenen bedraagt de toegangsprijs € 10,00 per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 5,00 per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis. 

Rondleidingen op afspraak

Buiten genoemde tijden zijn rondleidingen voor groepen het hele jaar, met uitzondering van nationale feestdagen, op afspraak mogelijk. Hiertoe dient u met de beheerder contact op te nemen. Telefoonnummer: 040 2261431 of rondleidingen@kasteelheeze.nl. De kosten voor volwassenen bedragen € 8,00 p.p. (4 t/m 17 jr. € 4,00) met een minimum bedrag voor de privérondleiding van € 96,00 per groep (ivm met corona geldt vooralsnog vanwege de kleinere groepen een minimumbedrag van € 80 per groep zie hier). 

Een bezoek aan Kasteel Heeze is een indrukwekkende ervaring; U kunt het bezoek aan het kasteel combineren met een wandeling of fietstocht door de prachtige omgeving, waaronder de Herbertusbossen en de bekende Strabrechtse Heide, om vervolgens te genieten van een drankje (en/of hapje) op het terras van Brasserie Loef (website Brasserie), gelegen aan het begin van de oprijlaan, naast sljiterij De Wijnhoeve. (website Wijnhoeve).