logo Kasteel Heeze

Aangepaste rondleidingen ivm corona

Vanwege de overheidsmaatregelen in verband met het COVID-19 virus worden aangepaste rondleidingen gegeven

In verband met de corona maatregelen die de overheid voorschrijft, worden aangepaste rondleidingen gegeven waarbij de afstand van 1,5 m gerespecteerd kan worden. Aangezien een aantal ruimtes te klein zijn om deze met een volledige groep te bezoeken waarbij de onderlinge afstand van 1,5 m overal in acht genomen wordt, krijgt u alleen een deel van de ruimtes in werkelijkheid te zien; ter compensatie daarvan krijgt u een uitgebreidere vertelling met beelden die anders niet getoond worden.

De rondleiding begint met een presentatie in de koetshuizen, waarbij aan de hand van dia's de (bouw)geschiedenis van het kasteel uiteengezet wordt. U krijgt daarbij een aantal bouwtekeningen van Pieter Post te zien en de bouwgeschiedenis wordt aan de hand van beelden uiteengezet. Verder worden beelden van alle vertrekken van het rondleidingparcours getoond alsmede een aantal foto's van vertrekken die bij een reguliere rondleiding niet getoond worden.

Vervolgens gaat u in kleine groepen het hoofdgebouw binnen, waarbij u de belangrijkste vertrekken te zien krijgt. 

De capaciteit van deze rondleiding is evenwel beperkt tot 10 personen per keer. De rondleidingen worden, zoals gebruikelijk, gehouden op zondag en woensdag om 14.00 en 15.00 uur.

Volgens overheidsvoorschrift dient u tevoren voor de rondleiding te reserveren. Hiertoe kunt u minimaal drie dagen tevoren een mail sturen naar: info@kasteelheeze.nl, waarin u aangeeft op welke dag en op welk tijdstip u de rondleiding met hoeveel personen wilt volgen. U wordt verzocht daarbij de namen, woonplaatsen en telefoonnummers van alle personen waarvoor u reserveert op te geven. U krijgt vervolgens een antwoord met de bevestiging en nadere instructie.

In onderstaand schema ziet u op welke dagen er nog plaats is.   

woensdag 12 augustus   14.00 uur   vol
    15.00 uur   beschikbaar
zondag 16 augustus   14.00 uur   beschikbaar
    15.00 uur   beschikbaar
woensdag 19 augustus   14.00 uur   beschikbaar
    15.00 uur   beschikbaar
zondag 23 augustus   14.00 uur   beschikbaar
    15.00 uur   beschikbaar
woensdag 26 augustus   14.00 uur   vol
    15.00 uur   vol
zondag 30 augustus   14.00 uur   beschikbaar
    15.00 uur    beschikbaar
woensdag 2 september   14.00 uur   beschikbaar
    15.00 uur   beschikbaar
zondag 6 september   14.00 uur   beschikbaar
    15.00 uur   beschikbaar

 

Het is niet toegestaan om binnen in het kasteel te fotograferen.

 

Open rondleidingen

Voor volwassenen bedraagt de toegangsprijs € 10,00 per persoon, voor kinderen van 4 tot en met 17 jaar € 5,00 per persoon, kinderen tot en met 3 jaar gratis. 

 

Rondleidingen op afspraak

Daarnaast is het mogelijk om (voor groepen) een rondleiding op afspraak te boeken. De toegangsprijs hiervoor is € 8,00 per persoon met een minimum van €  80,00 voor de groep (c.q. afspraak). Stuur voor informatie een mail naar info@kasteelheeze.nl .